Kapcsolat

Szépvölgyi Ákos

Elnök

Tel: 20/384-4472

 

Márkus János

Gazdasági Alelnök

Tel: 30/368-3162

 

E-mail: polgardihe@gmail.com

Sikeres projekt a szellemi kulturális örökségek megőrzése érdekében

2020.06.30.

A Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. az INTERREG Central Europe Program keretében vesz rész a CULTURECOVERY projekt megvalósításában. A projekt egyik rendezvényének horgásztavunk adott otthont.

A szellemi kulturális örökségek megőrzését és hasznosítását célzó projekt keretében két különösen érdekes területen végeztek előremutató szemléletformáló tevékenységet. A projekt keretében fejlesztett támogató eszközök segítségével sikerült széleskörben elterjeszteni a szellemi kulturális örökségek, mint turisztikai attrakciókhoz kapcsolódó szemléletmódot.

Az egyik kezdeményezés a magyar kulturális örökségek elemeinek bemutatását célozta, a Tőserdő Kulturközpont szervezésében. Ezen az több napos eseményen a látogatók megismerkedhettek a szellemi kulturális örökségek mindennapi felhasználásának lehetőségeivel (a népzenére és néptáncra koncentrálva), valamint a pálinkafőzés rejtelmeivel.

A másik érdekes rendezvény egy rendhagyó szabadtéri történelem óra volt fiatalok részére, ahol gyerekszemmel ismerkedhettek meg a résztvevők a szellemi kulturális örökségek kérdéskörével, valamint a tradicionális horgászati módszerekkel, hagyományokkal.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

The project is co-funded by the European Union under the Interreg Central Europe Programme.

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CULTURECOVERY.html

vissza